Personlig veiledning

Akuttimer - hjelp der du er - når du trenger det mest! Vi tilbyr veiledning,  rådgiving og samtaleterapi.

 

Bor du i Bergensområdet kan du få snarlig hjemmebesøk av sykepleier, spes i helsepsykologi og parterapeut på kort varsel.


Bruk en  profesjonell samtalepartner som kan speile deg på de områdene du har bruk for. Vi har taushetsplikt, har spesialkompetanse på kommunikasjon og kan utfordre deg der du trenger det. Med en profesjonell samtalepartner får du inspirasjon til å ta viktige og riktige valg.
         

Individuell veiledning er til hjelp når du vil avklare forhold i livet som er tyngende eller som er utfordrende. Når du finner mer ut av hvor du står i livet, kan det bidra med en viktig støtte til deg selv. 

 

Vi bruker ulike kunnskapsbaserte tilnærminger og tror på at det finnes håp og muligheter for alle.

Familier kan være et vanskelig sted å være i. Det er lett å gå inn i negative og fastlåste handlingsmønstre om dere ikke er oppmerksomme i hverdagen. Det er lett å tenke at det er den andres feil at parforholdet ikke er godt nok. Hvem blir du i relasjonen til dine nærmeste?  Jo raskere du får hjelp desto større sjans for bedring. Her er noen eksempler på vanlige problemer å søke hjelp om:

 

- Stadige krangler

- Mangel på nærhet

- Utroskap

- Sjalusi og mistillit

- Dårlig eller lite sex i forholdet

- Nye livssituasjoner i familien

- Skam

- Få hjelp til å komme ut av et destruktivt forhold

 

Kjenner du deg igjen i noe av dette kan parterapi være en god hjelp for deg og din partner. Parterapi er effektivt dersom du ønsker å jobbe aktivt med ditt parforhold. Vi hjelper dere til å se forholdet i et annet lys, finne andre alternative måter å se situasjonen på - både det som skjer - og som har skjedd.

 

Vi er løsningsorientert og fokuserer både på følelsesmessige og tankemessige forhold i relasjonen. Dere får arbeidsoppgaver med hjem, om dere ønsker det. Parkurs kan også være et alternativ.

Parterapi

Onlineveiledning

Online helsehjelp og onlineterapi er hjelp der du er - når du trenger det mest og når det passer best! 

 

Er du  travel, på reise eller bor langt unna den hjelpen du trenger? Vi tilbyr et fullverdig helseveiledningstilbud for personer som ikke har mulighet for å komme til våre lokaler. Samlivshelse tilbyr tjenester ved bruk av internettelefoni med video, ved hjelp av VSee - en sikker onlinebasert tjeneste. 

 

De fleste av oss opplever helseutfordringer i løpet av livet. Vi har solid helsekompetanse og kan gi hjelp i forhold til mange ulike helseproblem, og kjenner helsevesenet godt. Passer også for deg som sliter med stress, negative tanker, om du står ved veiskille eller ønsker å finne en ny retning i livet ditt. 

 

 • Fordeler ved online helsehjelp og onlineterapi

  • Onlineterapi er et kvalitetssikkert lavterskeltilbud for deg som ønsker å snakke med godkjent helsepersonell og terapeut via internett.

  • Du kan skrive e-post til Samlivshelse når som helst – 24timer i døgnet.

  • Du er garantert svar innen 24 timer

  • Chatsamtaler avtales på forhånd og vi møtes når det passer deg

  • Du kan bruke hvilken som helst datamaskin bare du har internettilgang

  • Du kan være hvor som helst i verden og likevel ha kontakt med oss

  • Du kan skrive ned tanker, følelser og erfaringer som i seg selv kan hjelpe deg videre

  • Du kan gå tilbake til det som du selv og terapeuten tidligere har sagt og dermed følge med din egen utviklingsprosess

  • VSee er et onlinevideo hvor vi møtes direkte på video via en sikker server.

 • Sikkerhet

  Nina Sletteland er offentlig godkjent sykepleier og bundet av de lover og regler som til enhver tid gjelder for helsepersonell. Tilbudet om onlineterapi faller inn under lovverket for helsehjelp. Lovverket stiller krav til journalføring. Journalen vil bli skrevet i samarbeid med deg. Nasjonalt senter for samhandling og telemedisin har utviklet regler som gjelder når helsetjenester tilbys gjennom internett.

   

  Samlivshelse bruker et kommunikajsonssystem med sikre servere, såkalt SSL for å sikre at ingen får tilgang til våre nettmøter. Samlivshelse bruker SAFe-mail til e-post og chat for å oppnå høyeste nivå av beskyttelse. SAFe-mail lagrer og sender meldinger i kryptert form. Dine personlige opplysninger gis ikke til noen tredjepart og persondataloven følges strengt.

   

  For at informasjonen skal forbli privat er det også viktig at du tar enkelte  forholdsregler.

  • For å kunne registrere deg må du opprette en egen konto med SAFe-mail. Denne tjenesten er gratis. All terapeutisk kommunikasjon finner sted via av SAFe-mail.

  • Hold ditt passord hemmelig.

  • Vi anbefaler at du regelmessig sletter dine konsultasjoner fra SAFe-mails arkiv.

  • Husk å bruke ditt antivirusprogram

   

  Siden man ikke kan garantere seg mot alle muligheter for datatyveri kan Samlivshelse ikke ta ansvar for eventuell skade som måtte oppstå som følge av slike ulovlige aktiviteter.

 • Betaling ved onlineterapi

  Pris for chat konsultasjoner: 600 kroner for 1 time

  Pris for e-post konsultasjoner: 500 kroner per uke.

  Du kan sende så mange e-poster du vil og du mottar minst en ukentlig e-post fra oss.

   

  Alle onlinetjenester betales på forskudd. Betalingen skjer trygt ved hjelp av PayPal eller VIPPS. Du vil få en e-mail fra PayPal med betalingsinstruksjon.

 • Hvordan starter jeg?

  1. Les informasjonen på denne siden nøye for å vurdere om onlineterapi passer for deg

   

  2. Du kan velge mellom SAFe-mail eller VSee som er sikre kommunikasjonssystemer. Hvis du ikke allerede har konto med SAFe-mail, gå til SAFe-mail og opprett gratis en konto.

  3. Send en kort mail der du skriver at du ønsker onlineterapi/veiledning pr. e-post, chat, telefon eller video.

  4. Du får raskt svar og får en mail om hvordan du går frem.  

   

Helseveiledning

Flere og flere av oss får helseplager som har direkte sammenheng med måten vi lever våre liv på. Stress er blitt et hverdagsproblem. Er du villig til å gjøre noe med det?


Helseveiledningen kan foregå hos deg - hos meg eller online!


Nina Sletteland er offentlig godkjent sykepleier med mastergrad i helsefremmende arbeid og helsepsykologi med over 20 års erfaring fra helsevesenet.


NINA@SAMLIVSHELSE.NO Telefon: 920 19 316

CONRAD MOHRSVEI 23 A 5072 BERGEN (Glasshuset)‚Äč